Monday, May 4, 2020

Hazy Little Thing IPA


Hazy Little Thing IPA (Sierra Nevada, USA). pdl 0,33 l. alc 6,8 %. Ratebeeri liigimääratlus: "IPA - Hazy / NEIPA" ja hinnang 91 punkti! Untappd ütleb: "IPA - New England" ja 3,8 punkti

Tootjainfo: "As brewers, we get the privilege to sample our beers straight from the tanks in all their raw glory. Some beers need a little polishing to get ready to go out into the world, while others—the hop-heavy, rowdy, crowd-pleasers—should just be left alone. We wanted to share this brewery-only treat with you, so we present this Hazy Little Thing, our unfiltered, unprocessed IPA, straight from the tanks and into the can.
IBU 35"

Väike purk, rohe-kollane sildikujundus mõjub erksalt ... ehkki hetkel ka ühte viirusekuvandit meenutavalt :D Kollaka varjundiga vaht täidab üle poole klaasist ja püsib kaua ning haakub ka üsna tugevalt klaasiseintele. 

Aroom on VÄGA puuviljane, ananassi, mango, papaia, melon ja veel millegi muskuselõhnalise segune - ühesõnaga TROOPILINE!

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja magus ning puuviljamehune. Keskmaitse muutub mõrkjamaks ning keel hakkab kirvendama stiiliomases humalakipituses ... kuid see kipitus saab samal ajal nii meeldivat leevendust puuvlijamehust, et see on suisa meeldiv!

Lõppmaitse on mõrkjam ja happelisem, keelel valitseb selline rõõmus segadus, et jõuagi otsusele kas see toimuv on agressioon või festival koos karnevali, tantsu ja taga-ajamisega. Järelmeki troopilis-veinilik-kihisev-krõgeleve vibratsioon paneb siiski otsuse kalduma tantsupeo ja pidutsemise poolele :)

Keskmisest raskema kehaga, tugevalt karboniseerunud ja veidi kuivapoolse paletiga, magus-hapu-mõrkjas-magus-hapu-vürtsikas-magus-hapu-mõrkja buketiga ÜBERTASEME RÜÜBE! Selline suurepärane piiripealen mäng NEIPA stiili heade (mahlane) ja halbade (kurkukraapiv) omaduste piiri peal, et väikese ninakirtsutuse järel tuleb tõdeda - see jook on sulnis, hea ja ilus!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment