Friday, May 29, 2020

Strawberry Bochet


Strawberry Bochet (Ambr Lily, Eesti) pdl 0,33 l. alc 6,0 %vol.

Tootjainfo: "maasika ja karameliseeritud mee mõdu"

Väike lihtne pudel, silti ei ole (nii EI OLE HEA!) Vähene pruunakas vahukiht kaob hetkega. Joogi värvus - tume sädelev punane. 

Aroom on ausalt öeldes kummaline - alustuseks torgiks justkui alkohol, aga see pole ju loogiline sellise kraadi juures. Siis hakkad tundma karamelli, selle alt uhab midagi väga hea värsket ja lõpuks hakkabki aju tooma maasikamoosi noote. 

Esmamekk on keskmisest veidi raskema kehaga ja tugevalt-tungivalt magus-hapu. Keskmaitse - kõrbemise piirile jõudnud maasikamoos, selline mõrkja kõrvetatud põhjaga, aga selle peal kuivatatud maasikate äratuntav noot. Lõppmaitse ... no jälle on alkohol natukese liiga teravalt tunda, ehkki väga intensiivne karamell varjutab seda üsna kenasti. Järelmekk - kuiv ja mingil veidral kombel veidi kohvine ning kõrbenud rosinaid meenutav.

Keskmisest veidi raskema kehaga, alakarboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, hapu-magus-hapu-mõrkjas-magusa buketiga kummaline rüübe. Jah, mõdu kuiv põhi on ju isegi tunda, aga karamelliseerimisega on vist tsiba liiale mindud, samas maasikate lisamine on hea mõte. Teisalt aga tuleks seda jooki proovida nii umbes aasta pärast, et näha, kas alkohol on tagasi tõmbunud ning siis alles anda õige hinnang
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment