Tuesday, May 5, 2020

Tropical Torpedo


Tropical Torpedo (Sierra Nevada, USA). prk 0,355 l. alc 6,0 %. Ratebeeri liigimääratlus: "IPA" ja hinnang 88 punkti. Untappd ütleb: "IPA - American" ja 3,61 punkti

Tootjainfo: "We used our one-of-a-kind Hop Torpedo to deliver an intense rush of hop flavor and the lush aromas of mango, papaya, and passionfruit with every sip. Enjoy our tropical twist on the American IPA. This beer is hopped with Amarillo, Citra, Comet, El Dorado, and Mosaic
IBU 55"

Väike õlakas pudel, kojale omane sildikujundus seekord helesinisel taustal. Pöidlapaksune valge vahukiht püsib mõõdukalt. Õlle värvus - kirkalt helekuldne. Aroom on pehmelt ja muhedalt puuviljane, magus ja passioonvilja taoline.

Esmamekk on keskmisest veidi raskema kehaga ja magusakas-hapukas, veidi keeleotsal kirvendav. Keskmaitses muutub humalakirvendus tsibake veelgi teravamaks, seda võimendab hapukas passioonviljane mahlasus. Lõppmaitse käänab aga mõrkjale rajale, meenutades raudrohu, nõgese ja muude raviürtide tõmmist. Järelmekk on vürtsikas-hapukas, mõnusalt särisev ja mahlase lõpuga.

Keskmisest kriips raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, magusakas-hapukas-vürtsikas-mõrkjas-vürtsikas-hapuka buketiga ÜBERtaseme rüübe. Mahlane ja mõnus IPA, ilma eriliste pretensioonideta mingi vau-efekti väljapressimisele, lihtsalt üks hea ja mahlane aus klaasitäis.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment