Thursday, May 7, 2020

Rannakadakas


Rannakadakas (Pihtla, Eesti) pdl 0,33 l. alc 5,1 %vol. Ratebeeri liigimääralus: "Pilsener / Pils / Pilsner" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "Pilsner - German" ja hinnang pole samuti välja kujunenud

Tootjainfo: "Light and crisp German style pilsner brewed with addition of juniper berries to give it a tiny hint of Saaremaa
IBU 20"

Väike lihtne pudel, sildil kadakaoksake. Kollaka varjundiga sõrmepaksune vahukiht pole kuigi püsiv. Õlle värvus - õrna hämuga sügavkuldne. Aroomi põhja moodustab üsna hea vesi, selle peal on mõõdukas lihtne laagerõlle lõhnake ja tõepoolest on äratuntav ka kadakane puudutus.

Esmamekk on keskmise kehaga ja mõrkjas-hapukas. Keskmaitse muutub linnaselisemaks ja sepikulisemaks, kergelt magusamaks. Lõppmaitses linsadub hapukat ja vaigust nooti. Järelmekk viskab korraks vürtsikat sära ja lõpetab mõrkjas-hapuga.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, mõrkjas-hapukas-magusakas-vürtsikas-mõrkjas-hapuka buketiga Hea taseme rüübe. Mõrkjama otsa pilner, millel kadakas aimdub küll lõhnas, kuid maitses jääb vaid oletamisi tajutavaks.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment