Tuesday, May 12, 2020

HOPnROLL (taaskülastus)


HOPnROLL (Mäepea, Eesti) pdl 0,33 l. alc 4,8 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Pale Lager - North Am. / Light". Untappd ütleb: "Lager - Pale" ja hinnang 2,97.

Tootjainfo: "Famous for its rich golden color and medium-bodied flavor of two-row caramel malts our lager has a refreshing taste and with the hint of malty sweetness. Brewed in combination of Saaz and Hallertau Mittelfrüh hops
IBU 26"

Tegu pole omaette kirjeldusega, vaid võrdlusega poole aasta tagusele kogemusele. Pruulmeister väitis, et nüüd olla kõvasti paremaks asi tuunitud. No vaatame. Vahtu on mõnevõrra vähem, värvus üsna sama.

Aroom - ooo see on nüüd kõvasti muutunud! Väga hea vee lõhn moodustab meeldiva põhja, millele laotub linnaseline magusus. Ei mingit jälge toonasest pärmisest-suitsusest kõrvalteljest.

Maitsepilt on samuti muutunud, mitte küll nii tugevasti kui lõhna oma, kuid samamoodi paranenud, kadunud on kõrbenud noot. Laias laastus on aga kuivapoolne, rauane-roostene põhioleks jäänud samaks.

Nii nagu pruulmeister lubas, nii ongi. See partii on eelmisest parem. Lõhn on suisa teine ja väga meeldiv, toonased vead on kadunud. Maitse paranemine on samuti toimunud, ehkki mitte nii märkimisväärne. Kuid siiski - pruulmeister suudab vigu parandada ja oma toodet paremaks tuunida, säilitades samas siiski joogi selgroo - nii et kiiduväärt!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment