Tuesday, May 26, 2020

Harrier’s Dive (Wild Turkey Bourbon BA)


Harrier’s Dive (Wild Turkey Bourbon BA) (Sori, Eesti) pdl 0,33 l. alc 13,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Stout - Imperial" ja hinnang 90 punkti. Untappd ütleb: "Stout - Imperial / Double" ja 4,35 punkti.

Tootjainfo: "Harrier’s Dive is a strong and majestic Imperial Stout brewed together with Horus Aged Ales. Aged in Wild Turkey Bourbon barrels, just waiting for the right time to come and dive at its prey. Indulge yourself with the deep flavors of dark and milk chocolate infused with caramel and vanilla notes from the barrels. Balanced with a slight roasty bitterness giving it the needed edge and a memorable experience."

Väike lihtne pudel, sildil pikeeriv kotkas. Pruun sõrmepaksune vahukiht pole kuigi püsiv. Õlle värvus - must. 

Aroom on toasuurune, majatäidlane ja õuelaiune. Öise õue lõhn, juhul kui see õu on tehtud šokolaadist, kaetud röstpähklite killustikuga ja ääristatud veidi kõrbenud tammelaudadega. 

Esmamekk on raske, täidlane ja magus. Peaaegu et liiga magus, kuid seda melassimäge tasakaalustab ploomine hapukus ja veidi kõrvetatud leiva tummisus.

Keskmaitse - veidi hapukam, ploomi-kreegikompoti taoline. Sooja ploomitõrva, mõtelge!

Lõppmaitse - mõrkjas-hapukas jõululeib. Selline pähkli- ja puuviljaküllane nätske leib, mida sa ju enam ei tahaks süüa, aga murrad ikka uue ja uue killu ning pistad põske sest no nii maitsev on ju!

Järelmekk. Mõrumelass. Mõnumelass. Šokolokomelass. Veidi suitsune, veidi viskine, väga vaniljene. Umbehää!

Rämeraske kehaga, suisasametise paletiga, magus-hapukas-magus-mõrkjas-magus-vürtsikas-magus-mõrkja buketiga Megataseme rüübe. Suurepärane näide viskivaati näinud imp-stoudist. Jah tõsi küll, vana Gambrinus on ju taolisi saanud ennem kümneid ... või siis ligi saada? ... aga no kui ikka üks asi on hästi tehtud, siis tuleb seda ka tunnistada.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment