Sunday, May 24, 2020

Neon City


Neon City (Sori, Eesti) pdl 0,33 l. alc 10,9 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Stout - Imperial Flavored" ja hinnang pole välja kujunenud. Untappd ütleb: "Stout - Imperial / Double" ja 4,06 punkti.

Tootjainfo: "Somewhere between Riga and Tallinn, the faint fluorescent glow and the ambient sounds of distant dance parties of a Neon City cut through the dark winter nights of the Baltics. Deep in the grungy, dystopian underbelly of Neon City, the brewers of Arpus and Sori work at their craft in a mechanised maze of long forgotten industry. From the darkness emerges an Imperial Stout, infused with Tonka Beans and Kalve Roastery Brazilian Bela Vista Coffee."

Väike lihtne pudel, sildil läikivad linnatuled. Sõrmepaksune pruunikaskollane vahukiht on mõõduka püsivusega. Õlle värvus - kirkalt süvitsipunane. Tonka selge aroom annab mõnusa mandli-vanilje fooni aga ka huvitaval kombel sekkub siia värske leivane lõhn.

Esmamekk on raske kehaga ja magus ning veidi vürtsikas, mõjudes sissejuhatusena öösse ja pidudesse. Keskmaitse on kohvine, leivane, kreemine ja vürtsikas, soe ja enesekindel nagu noor daam kes oma parimas kleidis läheb tänavat pahvik lööma. 

Lõppmaitses võtab võimust kakao ja piparkook, vanilje, muskaat ja kohvi ... kohvimaitselised piparkoogid on ju ikka olemas või mis? Järelmekk - kakao ja mandlid, ploomid ja kaneel, must pipar ja must kohvi. See öö saab olema pikk ja seiklusterohke.

RASKE kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja sametise paletiga, magus-vürtsikas-magus-mõru-hapukas-magus-vürtsikas-mõru buketiga MEGAtaseme rüübe. Üks superhea näide heast tasakaalutunnetusest tonka-oa kasutusel. Huvitav et pole mainitud mingite vürtside kasutamist, suutunnetuse järgi ei välistaks mingit Maximoni derivaati - kerge tšilline särin taandab kenasti ehk muidu liig-magusaks muutuva maitsepildi
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment