Thursday, May 28, 2020

Livonian Crusade (Bourbon BA)


Livonian Crusade (Bourbon BA) (Sori, Eesti) pdl 0,33 l. alc 12,8 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Stout - Imperial" ja hinnang 93 punkti. Untappd ütleb: "Stout - Imperial / Double" ja 4,05 punkti.

Tootjainfo: "In 1343, The Livonian Order fought a bloody battle against the Estonians at Sõjamae (The War Hill). Nearly 700 years later the Danish returned to that very hill, now home to Sori Brewing, carrying a beer recipe and an olive branch. Livonian Crusade is an alliance between Amager and Sori, a bold Imperial Stout aged in Heaven Hill Bourbon Barrels"

Väike lihtne pudel, sildil ... tsiteerin iseennast: "See silt on käkk!! Mõte on ehk olnud disaineri peas kena ja arvutiekraanil OK, kuid reaalsuses on see üks kuradima käkk! Palun leidke siit sildilt üles informatiivne osa ... eriti kui sul on kõrval need kaks vennas-pudelit, mille sildid on sisuliselt identsed (murdosaliste erinevustega) ja kuskohast leida seda va põhilist teksti, et mis on õlle nimi ja ERITI mis vaadis ta on laagerdunud. Üks neetud tööõnnetus, mille pärast peaks VÄGA häbenema see, kes tunnistas trükikojast tulnud sildid kõlbulikuks ja laskis need pudelile kleepida."

Pöidlapaksune mustjaspruun vahukiht pole kuigi püsiv. Õlle värvus - mõõdutundetult must. Aroomis on selgelt olemas nii imp.stoudi enda raske röstisus kui ka burbooni karamelinne magusus. Väikene vaskne kopikas või patareilõhn pole siinjuures üldse halb lisand, isegi sobides ülejäänud ninapildiga.

Esmamekk. Raske, must, täidlane, magus, melassine, südaöine.

Keskmaitse. Suhkrupähklid. Röstitud suhkrupähklid, mida on tuunitud mõrušokolaadi ja kaneeliga.

Lõppmaitse - melassikohvi. Rummiploomid. Röstpähkliküpsised rosepipraga. 

Järelmekk. Vaniljemelass. Mandlid. Kõrvetatud mandlid kõrvetatud karamellis. 

MEGAMEGAMEGA. Jah, see on üks megamelassine kleepekas, kuid röstine kõrvetatud mõru ja vürtsine-vaniljene viskivaat saavad kenasti omavahel kokkuleppele, jagavad omavahel ära su keele ja kõnevõime. Umbehää soojendaja jahedamasse õhtusse.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment