Sunday, August 10, 2014

La Cuivrée

La Cuivrée (BFM, Šveits) pdl 0,33 l. alc 4,5 % vol Liigimääratlus: kerge saison? Ratebeer ei tunne seda rüübet,
tunneb küll sama tootja teisi samanimelisi, kuid mitte täpselt sama asja.

Toojainfo (google tõlgi abil): "Beer delicious coppery color, 4.5% vol. is a beer with a beautiful fragrance by American and European aromatic hops foam, coated with a caramelized button.
On the palate, this is a clear beer, bitter and harmonious.
Bière d'une délicieuse couleur cuivrée, 4.5 %vol. est une bière avec une belle mousse parfumée par des houblons aromatiques américains et européen, enrobée d’une touche caramélisée.
En bouche, c’est une bière précise, amère et harmonieuse."

Väike matsakas kääniskorgiga pudel, sildil naeratav naine teetassiga ja kõrvaloleva tekstiga: "õlu mida koduperenaised kasutavad et armastada oma mehi alates 1997 / la bière que les menageres aiment servir a leur mari depuis 1997" :)

Kollakas vahukiht täidab kolmandiku klaasist ja on üsnagi püsiv. Õlle värvus - kirkalt kuldpruun. Aroom on intensiivselt hapukas, meenutades valget veini ja rosinaid. 

Esmamekk on kergepoolne ja üsna neutraalne, õhkõrnalt magus-mõrkjas. Keskmaitse muutub linnaselisemaks, karameljaks ja sepikuliselt hapukaks. Lõppmaitses tuleb taas esile valge kuiva veini ja rosinate mekk. Järelmaitse on kerge ja kuivapoolne, karge ja leebelt mõrkjas.

Kergepoolse kehaga, mõõdukalt karboniseeritud paletiga, magusakas-mõrkjas-hapuka tagasihoidliku buketiga leebe veinilik rüübe. Sobilik pakkuda koos nt Caesari salatiga.
-----------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment