Monday, August 18, 2014

Nisu Nelson

Nisu Nelson (Manilaiu, Eesti) pdl 0,33 l. Alc 6,2 %vol. Liigimääratlus: saison

Tootjainfo: "Vürtsikas õlu, kus leidub vihjeid nii mustsõstardele kui valgetele viinamarjadele. Iseloomu lisab Uus-Meremaa humal Nelson Sauvin. Koostis: odra- ja nisulinnased, suhkur, humal.
IBU 23"

Lihtne väike pudel, minimalistlik must-valge sildike. Valge sõrmepaksune vahukiht on hõre ja püsimatu. Õlle värvus - uduselt kollane. Aroom mõjub kui värskus ise - klaar ja hea vesi, mahlased viinamarjad ja näppude vahel puruksmuditud mustsõstralehe mälestus.

Esmamekk on keskmise kehaga ja mõnusalt kapukas-vürtsikalt keeleotsa kõditav. Keskmaitse meenutab vanaema tehtud teeseene-jooki ja veidi meega segatud kasemahla. Lõppmaitse kiheleb keelel kui sipelgapesa ja sunnib oma mõõdutundetu värskusepuhanguga naeratama. Järelmekk on oivaline segu magusast ja vürtsikast, mõrkjast ja hapukast, kõik maitsenäsakesed puhkevad keele õiele ja sirutavad end uue nestetilgakese järele.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, hapukas-vürtsikas-magus-vürtsikas-hapuka buketiga OIVALINE ÜBERRÜÜBE! Kui siia juurde tuua veel suts magusat linnaselisust ja suurendada kraadikese alkoholisisaldust, siis võimenduks niigi hurmav tulemus veel korrusejagu!
-------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment