Thursday, August 21, 2014

Käre Kikas Ekstra (10%)

Käre Kikas Ekstra (Kikka pruulikoda, Eesti) pdl 0, 33 l. alc 10 %vol. Liigimääratlus: topelt-IPA.

Pea sama nime all (Käre Kikas) on olnud veel 7% ja 8,4% versioonid.

Tootjainfo: "Linnased: Pale Ale, Carapils, Crystal, Munich Light. Humalad: Columbus, Citra, Simcoe. Kuivhumaldatud: Amarillo, Citra.
IBU 140"

Lihtne väike pudel, lakooniline sildike. Praktiliselt olematu vahukiht. Õlle värvus - kirkalt mahagonpunane. Aroom on veinine, tammine, kardemoni ja koriandri nüanssidega.

Esmamekk on väga tihke ja keeleotsa purev. Keskmaitse mõjub kollaste ploomide ja kreegiveini taoliselt, alkoholisoojalt ja vürtsikalt. Lõppmaitse on tihkelt karameljas ja jõuline, rämedapoolne ja otsekohene nagu purjus meremees, kelle rusikas on jupp maad väledam ja osavam kui keel. Järelmekk pressib keelekülgi kokku kui tolle meremehe käepigistus, tammine ja tokerjas, veinine ja murakamoosine, taruvaigu ja greibiseemne taoline.

VÄGA tihke kehaga, alakarboniseeritud paletiga, mõrkjas-magus-mõrkjas-hapukas-vürtsika buketiga rämedapoolne rüübe. Tegemist on siiski tripelt-IPA'ga, mis on üsna odraveinile lähedane, viimast rõhutab karboniseeringu puudumine. Siia juurde peaks pakkuma midagi krehvtist, nt adžikaga segatud sulugunikuubikuid.
----------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment