Wednesday, August 6, 2014

Sound Check

Sound Check (Tanker, Eesti) pdl 0,33 l alc 5,0 %vol. liigimääratlus: hele eil. Ratebeer ei tunne veel seda jooki

Tootjainfo: "Sound Check pale ale - see on uus Tankeri õlu, mis on suvise suunitlusega. Olemuselt lihtne kuid omamoodi eristuv suhteliselt kuiva paletiga "kompromissitu lauaõlu".

Alkohili 5,0% vol ja mõrudust 30 IBU. Mõruduse ja aroomi andmiseks on kasutatud nelja Uus-Meremaa humalat: Green Bullet, Pacific Gem, Pacific Jade ja Pacifica, mis annavad õllele mõnusa balanseeritud mõruduse.

Sound Check: see muusikute keeles tähendab enne esinemist muusikainstrumentide ja võimendite häälestamist, et kõik oleks ilusti hääles ja omavahel balansis - nii saab võtta ka seda õlu. Esimene lonks tundub kui veidi häälestamist vajav kitarr kuid kui veidi timmida ja rõõmsalt kulistada, hakkab maitsemeel iga lonksuga paremini häälestuma, saades viimase tilgaga lahedalt kooskõlavaks harmooniliseks meloodiaks, mis ei tahagi niipea lõppeda.
30 IBU"

Lihtne väike pudel, sildil kõlar ja kitarr. Valge vaht täidab ligi pool klaasi ning püsib väga kaua. Aroom on peaaegu olematu, õrnalt magushapukas. 

Esmamekk on kergepoolse kehaga ja hapukas. Keskmaitses lisandub mõõdukas kogus humalamõrkjust ja linnasepehmust, kuid ka veidi pärmisoojust. Lõppmaitse muutub aga juba päris mõnusaks, õrnalt vürtsikaks ja rosinaseks. Järelmaitse on kuivapoolne ja veinine, päris mõnusalt värskendav.

Kergepoolse kehaga, tugevalt karboniseeritud paletiga, hapukas-mõrkjas-magusakas-vürtsika buketiga, heas maitsetasakaalus lihtsapoolne rüüpeke. Suveõlleks igati väärikas.
-------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment