Sunday, August 31, 2014

Professori porter

Professori porter (Munga, Eesti) pdl 0,33 l. alc 6,7 %vol. Liigimääratlus: porter

Tootjainfo: "Koostis: vesi, odra-, nisu- ja kaeralinnased, odrahelbed; humal (Chinook, Northern Brewer); Saccharomyces cerevisiae"

Lihtne väike pudel, must-valge, omanäolise esteetikaga sildikujundus. Sõrmepaksune pruunakas vahukiht on tihe ja ülimalt püsiv. Õlle värvus - vähese punaka helgiga must. Aroom paneb Gambrinuse kulme kergitama - see on tõeliselt põnev! Omamoodi "ürgpärmi" kasutamine on siin jätnud oma tõsise jälje, mida polegi nii lihtne kirjeldada. See on veiniselt hapukas - seda küll. Mõrkjalt šokolaadine - seda ka. Vaniljeselt magus-mõrkjas ... hmmm. Siidri ja tammepuu segu veel otsa ja kokku saab keeruka, ent meeldiva kokteili.

Esmamekk on keskmisest suts raskema kehaga, mis samal ajal keeleotsa mõnusalt jahedalt kihelema paneb. Keskmaitse on mitmekihiline - alguses kakaokreemine tihkus ja siis vürtsikalt sädelev šampanjalik kergus. Lõppmaitse mõjub sama üllatavalt - see omanäoline jahe foon ei kao kuhugi, kuid nüüd liitub siia tumedate veiniviinamarjade marmelaadjas nätskus. Järelmekk paneb keele suisa laulma - siin seguneb vein ja õlu, siider ja kakao, ploom ja nelk ning ka sutsuke mentooli ja muskaati. Oi see on mõnus ja kergelt juhmistav segu, pannes sügavalt mõtlema, et KUI üllatav võib ikka õllede maailm olla.

Keskmisest raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, mõrkjas-vürtsikas-hapukas-magusakas-mõrkja buketiga ÜLLATAV JA SUUREPÄRANE ÜBERRÜÜBE!!! Oi see on vahva klaasitäis, mille kõrval pakuks ehk tšillišokolaadi?
-----------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment