Saturday, August 23, 2014

Wrasslers 4X stout

Wrasslers 4X stout (Porterhouse, Iiri). pdl 0,33 l. alc 5,6 %vol. Liigimääratlus: iiri kuiv stout.
Ratebeer pakub 95 punkti!

Tootjainfo: "Cold filtered and kegged. Also available bottled at 5.7% ABV.
"Made to arecipe originally brewed by Deasy’s of West Cork in the early 1900’s. This was Michael Collins’ favourite tipple - a stout like your gradfather used to drink. A fine fullsome stout, full in every way, a pungent aroma of late kettle hops. A generous quantity of roast grain for flavour, bitter with flaked barley producing that rich body."
Ingredients: Pale Malt, Roast Barley, Black Malt, Flaked Barley; Galena, Nugget and East Kent Goldings hops."

Väike lihtne pudel, kollane retrolik sildikujundus. Tumekreemikas vaht täidab ligi pool klaasi, oles ülipüsiv ja tugevasti klaasiseintele haakuv. Õlle värvus - vähese punase helgiga must. Lõhn on kui stoutide klassika - õrnalt hapukas ja suitsune. 

Esmamekk on keskmise kehaga ja hapukas-mõrkjas. Keskmaitse on tihkelt keelele haakuv mõrkjas, kovhijoogi ja mõrušokolaadi taoline. Lõppmaitse on oi-kui-intensiivne, pannes lausa kontrollima, et kas tõesti on tegu vaid 5,6% õllega ... maitset on siin küll kõõõõvasti rohkem! Siin on nii kõrvetatud leiba, külmavõetud pihlakaid, vähekese suitsutatud ploome, ülekuivanud musti rosinaid, kuivatatud jõhvikaid ja tammist parkivat tihkust. Järelmekk haagib end keelele vääääga pikaks ajaks, pannes suu veidi kuivama ning uut lonksu ihalema. 

Keskmisest suts raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, hapukas-mõrkjas-magusakas-hapukas-mõrkja buketiga MEGATASANDI stout! Poleks arvanud, et üks kuivapoolne stout suudab niiiiiiiiii vägev olla! Siiajuurde on raske mingit toitu sobitada, kuid see võiks olla midagi kerget ja krõmpsu ... vähesoolakurk ehk, mis värskendaks maitsemeeli?
-----------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment