Monday, June 1, 2015

Buffalo Belgian Stout


Buffalo Belgian Stout (Van Den Bossche, Belgia) pdl 0,33 l. alc 9,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "imperial stout" ja hinnang 77 punkti.

Tootjainfo (google tõlke abil): "BUFFALO BELGIAN STOUT was first brewed in question the US importer.
He just wanted to sell BUFFALO as it was "something special". Brewer Ignace Van den Bossche than developed BUFFALO BELGIAN STOUT.
BUFFALO BELGIAN Stout is dark brown, almost black with a beige creamy head. In the nose we find roasted malt dabs of alcohol and chocolate. Buffalo Belgian Stout has a sweet header with a taste of chocolate and roasted coffee. The finish is dry and bitter."

Väike lihtne pudel, must-kollasel sildil perutav hobu. Kreemikas sõrmepaksune vahukiht on hõre ja keskmiselt püsiv. Õlle värvus - kirkalt tume mahagonpunane. Aroom on magusakas, tiba vürtsikas, meenutades veidi lagritsat ja karamelli.

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja magus. Keskmaitse meenutab kummalist leivakalja, mis on soe ja tihke ja rosinane. Lõppmaitses tajud kilojagu tumedat kommisuhkrut, veidi vaniljet, koriandrit ja külimitutäit tumedaid rosinaid. Järelmekk on vürtsikas-magus, veidi kleepjas ja keelepära kõditav.

Keskmisest raskema kehaga, vähekarboniseerunud ja kleepja paletiga, magus-hapukas-magusakas-vürtsikas-mõrkjas-magusakas-vürtsika buketiga väääga omanäoline rüübe. Hea näide sellest, kuidas ratebeeri hindamiskeskkond põrub tänu ekslikule liigimääratlusele. Kui võtta seda jooki kui "imperial stouti" nagu RB kirjutab siis on tulemus keskpärane. Kui võtaks aga nt aluseks "foreign stout" stiili, siis oleks pilt sootuks teine. Ja kui lisada siia juurde oluline täiend "belgian foreign stout" siis on kõik korras ja hinnag oivaline.
------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment