Monday, June 29, 2015

Hitachino sour barrel aged

Hitachino sour barrel aged (Kiuchi, Jaapan) kraanist, alc 6,0 %vol. Liigimääratlus: BA sour, ratebeeris ei õnnestu kirjeldust leida.

Tootjainfot ei leia, kuid lugu on muljetavaldav. Tegu olla maavärina järel laohoone rusude alla mattunud, kuid ootamatult terveks jäänud veinivaadiga, mille sisse jäi laagerdama hapuõlu. 

Vahtu praktiliselt ei teki. Õlle värvus - veidi uduselt tumedapoolne kastanipunane. 

Aroom on mõnusaimal kombel külluslik. Siin on veinist hapukust, tammist sügavust, punase sõstra marmelaadi ja ploomikonservi.

Esmamekk on keskmise kehaga ja täidlaselt hapukas. Keskmaitse ... ohhhh see on imetabane segu üleküpsenud ploomidest, vaniljeküpsistest, maasikamoosist, pihlakatest ja kreeginapsist. Lõppmaitse tummine ja tammine küpsus paneb kukla mõnust judisema ... punase veini vaadis aastaid laagerdumine teeb ikka imetempe ühe niigi hea õllega. Järelmekk on magusakas-mõrkjas põhjaga ja samal ajal leebel moel ka hapukas-vürtsikas ... no ühesõnaga täielik maitsetasakaalu postament!

Keskmise kehaga, nõrgalt karboniseerunud paletiga, hapukas-magusakas-mõrkjas-hapukas-magusakas-mõrkjas-vürtsikas-hapuka buketiga MEGATASANDI rüübe! Täiuslik maitsetasakaal, kuninglik sügavus ja õilis raskus kooskõlas mahlase hapukusega ... no mis sa hing oskad veel ühelt väärika looga joogilt tahta. Soovitaks pakkuda koos kõvema ja soolakama juustuga, mida võiks nt murakamoosi sisse tippida.
--------------
pilti pole, sest silti pole

No comments:

Post a Comment