Sunday, January 15, 2017

Brown Snowball Coconut Porter


Brown Snowball Coconut Porter (Bevog, Austria). prk 0,33 l. alc 8,1 %vol Ratebeeri liigimääratlus: "Porter" hinnang 91 punkti!

Tootjainfo: "This is a beer that we wanted to brew for a long time and now it is finally here. As always when we use fruits or nuts in our beer, we do it with the real deal, so this time we brewed it with real coconut and no extract of course. It is truly a delicious "coconutz" thing. Our brewmaster Vasja said ” "I already brewed coconut porter a long time ago when I was just home-brewing in a garage. It came out great. And I really wanted to do it again in our brewery for a long time. However, because it is a bit tricky animal to deal with, I waited for the right moment and we needed to figure out some technical solutions to do it”.” The result is a incredibly silky, smooth beer with aroma and taste of coconut, chocolate, toasted fruit bread, caramel and coconut again. What a great beer to enjoy alone or with friends on a long cold nights."

Väike purk, sildikujundus on ... eee ... fekalistlik :) Tumepruun vaht kaob valjul kohinal üsna kiirelt. Õlle värvus - must. 

Aroom ... oi see on nummi! Siidine, pehme, magusakas, selge kookose vinega, röstine ja piimakohvine. Mite et piimakohvi ise hea oleks, aga siia komplekti sobib perfektselt.

Esmamekk on raskepoolne ja pehmelt magusakas-mõrkjas. Keskmaitse .... oikuimõnus ... sihuke armastusväärselt pehme, sulnilt libisev, röstitud pähklite ja tumedate rosinate segune. Lõppmaitse muutub suisa sametiseks, šokolaadikreemiseks ja ploomipovidlo taoliseks. Sulnis ja sume justkui sügisõhtu metsalaagris, kus lõkkesse visatud halg paiskab õhku sädemevulkaani ning käest kätte jagatud kruusike grokiga seob inimesed ja jutukatked mälestusväärseks tervikuks. Muuseas huvitav oleks vaadata kuidas põleb kookospähkli ümbert kooritav hõre ja kare mass, kas pole mu sõbrad? Järelmekk on hapuka alatooniga, tugevalt pähkline ... ehk küll mitte niivõrd kookosene kui aroom aimata laskis ... kuid kookos ON üks keeruline tegelane pruulmeistri jaoks!

Raskepoolse kehaga, nõrgalt karboniseerunud ja siidise paletiga, magusakas-mõrkjas-magusakas-hapukas-mõrkja buketiga ÜBERtasandi rüübe! Porteri endana oleks ta ehk lihtsalt "väga hea" taseme esindaja, kuid ilmselt on see parim kookoseõlu, mis vana Gambrinuse keelelage hellitanud. Vaata sihukest mõtet pole varem tulnud, aga mis oleks kui võtaks siia juurde piiiiisikese grammikese pähkliviina, nt seedripähkli nastoikat?
--------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment