Saturday, January 14, 2017

Magic Ghost


Magic Ghost (Fantome, Belgia) pdl 0,75 l. alc 8 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Belgian Strong Ale" ja hinnang 89 punkti

Tootjainfo: "Belgian ale brewed with green tea."

Suur pudel, sildil roomab mustkunstniku kastist välja pruulikoja tunnusvaimukesi. Erkvalge vaht täidab kolmandiku klaasist ja püsib päris kenasti. Esmalt erkroheline õlu muutub aja jooksul veidi hämusemaks ja sogasemaks. 

Aroom ... oi see on nummi! Saisonilik hapukas vürtsikus seguneb rohelise tee parkiva tuhmusega, roheline õun tekib maitsepilti ilmselt tajuhäire tõttu :)

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja mõrkjas ... värske rohelise tee mõrkjas kargus mõjub väga meeldivalt. Keskmaitse saisonile ... või siis pigem farmhouse ale'ile omane maalähedane hapukus meenutab õunu ja tikreid, karamelliseerunud ahjuõun! Lõppmekk on mõrkjas-magusakas, rosinate ja kummelitee segune, veidi keelkülgi parkiv. Järelmekk lööb aga suus mõnusa maitselaada lahti, lihtsapoolse saisoni magusakas-hapukus saab vürtsise sära, kaneelise sädeluse ja karamelliseerunud meega tembitud tee mõnusa värskuse.

Keskmisest raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, mõrkjas-hapukas-mõrkjas-magusakas-hapukas-vürtsikas-mõrkja buketiga ÜBERTASANDI RÜÜBE! Tõsi küll, tüübilisest saisonist astub ta tee lisamise tõttu poolteist sammu vasakule, kuid seesama vimka lisab kiiduväärset knihvi, mille eest tuleb kiita ja tunnustada! Kirsimarmelaadi tükike tunduks praegu hea mõte põske pista.
---------------
pilt isetehtu

No comments:

Post a Comment