Wednesday, September 18, 2019

ART+27 DDH DIPA


ART+27 DDH DIPA (Stu Mostów, Poola) pdl 0,33 l. alc 9,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IIPA - Imperial / Double IPA" ja hinnang 91 punkti! Untappd ütleb: "IPA - Imperial / Double" ja 3,81 punkti

Tootjainfo (guugeltõlke kaudu): "Do you know Barrier Brewing Co.? It's a crazy brewery from Oceanside (Long Island, NY)! They make delicious IPA. Especially those in the double hop version. So together with them we did something in their style, only more! So very strong Double IPA, with the addition of oat and wheat flakes, slightly fuller and with hop poured in buckets. Strong, aromatic, double hopped DDH DIPA."

Väike lihtne pudel, sildil kummaline bling-bling vanake. Sõrmepaksune erkvalge vahukiht kaob kiirelt, kuid jätab endast klaasiseintele tiheda vahupitsi. Õlle värvus - kirkalt kollane. 

Aroom - oi see on kummaline ja veider ja vastuoluline segu. Sihuke, mida nuusutad ikka uuesti ja uuesti ja jälle, et veenduda, mida kõike sa siit just tundsid. MANGO! Märg kartong! MANGO! Keldrimullased kaalikad! NEKTARIIN! Seismajäänud nõudepesukäsn!

Esmamekk on on keskmisest veidi raskema kehaga ja magus, veidi keeleotsal krõgelev ja mõrkjalt vürtsikas. Keskmaitse - iiikkk ... mango ja valge redise ristsugutis! Vürtsikas redis!! Magus mango ja mullasena riivitud naeris!

Lõppmaitse. Uhhhh. Mõrkjas-magus. Kräbisev ja krügelev. Kihisevalt torkiv. Vängevõitu. Läilapoolne. Hunnitult häiriv. 

Järelmekk. Huvitav kui keegi võtaks mangot tulikuumal grillil kõrvetada, kusjuures samas säriseb ka peekon ... kas siis saaks sama segu? Rammus ja rikkalik, jämejõuline ja kummaline. Mõrumagus. Keeltväänav. Kurnav ja meeldiv.

ÜLEvõllikas! See on kuskil ja kuidagi ja miskipärast napakalt halbhea. See õlu häirib sind. Sügavalt. Kuid teeb seda moel, mida sa ei oska küll kiita, aga tahad veel lonksu. ÜleVõlli-IPA. Servapidi friigikas. 
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment