Wednesday, September 4, 2019

Stronger Than Haterz BA Bourbon


Stronger Than Haterz BA Bourbon (White Pony, Itaalia) pdl 0,33 l. alc 16,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "BarleyWine / WheatWine / RyeWine", hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "Barleywine - Other" ja 4,01 punkti

Tootjainfo: "Hoppy barleywine ale aged in Bourbon barrels."

Väike lihtne pudel, toksiline sildikujundus :) Valge sõrmepaksune vahukiht püsib mõõdukalt. Õlle värvus - vähese uduvinega punaka varjundiga kuldne. 

Aroom. Niimoodi lõhnab päikeseloojang. Päikeseloojang verandal, triibulise kaltsuvaiba, raamaturiiuli ja ja akendel roniva punakaks tõmbuva viinapuuga. Datlid ja meevein. Päikesekuum puitpõrand. Käokell elutoas takti löömas. Klikk-klikk-klikkkkkk.

Esmamekk. Sul pole seda verandat kunagi olnud? Mis siis! Ehita ta oma peas valmis ja mine sinna sisse. Sest sellel vanal diivanil, mis sinu keha järgi ära on vajunud, on ju hea! Sa ju ikka mõtlesid diivani ka sinna? Tubli!

Keskmaitse. Vanas kummutis on alati kristallkauss, eks ole. Klaaskommide, datlite ja heledate rosinatega. Noh ja kristall-karahve on leidub seal ju ka! Täis köömneviina, mida muud!

Lõppmaitse. Tavaliselt ei kutsu sa sinna verandale kunagi külalisi. Aga nad on alati seal. Niipea kui sa end mugavalt kerra kruvid vanale diivanile, teki põlvedel laotad, raamatu enda kõrvale madalale kõverate jalgadega veidi õõtsuvale lauakesele asetad, pisikesse pitsikesse tilga kümmelit kallad ... nii nad ongi kohal. Raamatute vahel, pärani ukse peal vaikselt juttu ajamas, läbi vaiguste seinalaudade siuglemas. Ja vaiksel häälel kõnelemas. 

Järelmaitse. Ära karda, see pole skisofreenia. Need on mälestused. Või noh, lähenevat skisofreeniat see ei välista, eks ole? Aga vaata kui sul on olemas oma sisemine veranda koos diivani, kristallkarahve ja raamaturiiuliga, siis pole muul ju tähtsust, ega?

Imeline. Turvaline. Mälestusterohke. Ohtlikult meeldiv. Ise endale teed leidev sinu nina kaudu ajusse ja keele kaudu põlvedesse. Peale seda jooki ei lähe sa enam kuhugi. Ja milleks see rutt, mis kuhugi ei vii?
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment