Sunday, September 29, 2019

Pepper Johnson


Pepper Johnson (Lervig, Norra) alc 11,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Stout - Imperial Flavoredl" ja hinnang 97 punkti!! Untappd ütleb "Stout - Imperial / Double" ja hinnang 4,14 punkti.

Tootjainfo "Pepper Johnson is the lovechild of a brew we did with our buddies from Basqueland Brewing. Beyond the decadent chocolate and vanilla flavours which are boosted by lactose and an Imperial Stout recipe you’ve come to expect from us, we made this beer muy caliente with the addition of cracked black pepper in the fermenter. A touch of sea salt is the final piece in the puzzle to bring all the flavours into harmony."

Tartu Gambrinuse kraanist voolav kraam. Kojutooduna on vaht kadunud olematuks. Õlle värvuse suhtes me täna debatte ei ava, eks ole? :)

Aroom. Aivai-ohhpuhhh. Šokolaad, vanilje, lagrits, rosina, šokolaad, vanilje ja šokolaad. Ja vanilje. JA SIIS! Ja siis sa tunned värskelt jahvatatud musta terapipra aroomi ... ooo see on üks paremaid sõpradest köögis!

Esmamekk on tankraske. Roomikraske ja samas sametsujuv. Sihuke sõbralik ja siidine asfalt, mis kulgeb läbi öö kunagise koidu poole. Vürtsikas ja sametine.

Keskmaitse. Ohhhh sa muuuumeiiiie! Šokolaad ja must pipar on parimad sõberid! Sihukesed sõberid, keda muidu küll eriti kokku ei panda, aga seda puhtast rumalusest ja vaimupimedusest! Sest neil kahekesi on lõbus ja mõnus ja juttu jätkub kauemaks.

Lõppmaitse. Vaniljelagrits ... noh see sool ju. See sil-sol-soolake, mis lükkab kõik maitsed korrus võimsamaks ning mille lisamist on vana Gambrinus ammmmmu soovitanud! Nüüd näe tegid Lervigi poisid selle ära (ehkki vaevalt et siinkirjutaja soovituse tõttu) ja tulemus on umbehää!

Järelmekk. Metsikult mõnus. Muhedaimast muhedaim. maitseskaala ülemine tipp lüüakse tuhmi mütsatusega pealt lahti nagu Oktoberfesti õllevaat ja see tumetihe tajudeorkaan tuuseldab keelel ringi nagu purjus elevant.

MEEEGAAAA! Meego-meega-leelo-luulu! Ei, "mega" on ilmselgelt liiga vähe! Siin on vau-efekti, siin on küllust ja täidlust ja erakorralisust ja hullumeelsust! Sest no vaata igasugu tšillide ja muude habaneerodega õllesid on ju ilmamaal küllaga. Aga võtta need parimad kulinaarsed kamraadid, sool ja must pipar appi stoudikesele - see on niiiiiii ilmatumalt lihtne ja seeläbi geniaalne võte, et võib vaid imestada, et miks pole keegi seda siiani varem kasutusele võtnud! Noh ja isegi kui on siis see tegu pole vana Gambrinuse keelele veel sattunud ja seeläbi ei lähe arvesse.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment