Monday, September 16, 2019

Stronger Than Haterz Rum BA


Stronger Than Haterz BA Bourbon (White Pony, Itaalia) pdl 0,33 l. alc 16,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "BarleyWine / WheatWine / RyeWine", hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "Barleywine - Other" ja 4,0 punkti

Tootjainfo: "Big barleywine ale aged in Martynique rum barrels and dry-hopped."

Väike lihtne pudel, toksiline sildikujundus :) Pöidlapaksune valge vahukiht on kauapüsiv ja tiheda pitsjäljena klaasiseintele haakuv. Õlle värvus - kirkalt punakaskuldne ja soe merevaik. 

Aroom - soe suhkrurooline rummilõhn uhab juba kaugele. Soe, rammestav ja samas oma raugel moel ahvatlev nagu vananev diiva, kes ikka veel oskab oma sisemise hurmava enesekindlusega sulle niimoodi otsa vaadata, et tunned end poisikesena. 

Esmamekk. Raske ja magus. Suhkruroogu juba ei peida. Isegi läbi rummi ja vaadi ja õlle ta kõnetab sind oma ülemerelises keeles, kumisedes midagi päikesest ja paduvihmadest.

Keskmaitse. Magus ja mõru. Umbes selline metspirni laadne segu. Metspirniliköör? Metspirni liköör metsmeega! Metslase kombel taltsutamatu, hooplev ja suurustlev nagu õhtuse lõkke juures oma jahilkäiku kirjeldav korilaskütt, kes esitab kõik oma varitsust ja saaklooma vastupanu detaile silmi pungitades ja kurgust urisedes.

Lõppmaitse. Mõrkjashapu pihlakanalivka. Sukruvaene povidlo külmavõetud pohlast. Rabalõhnaline ja vägev. Maadligi, kuid väge täis. Rabamets on ju nii kääbik, kuid kogematu linnalapse suudab ära eksitada ikkagi.

Järelmekk. Hapukas. Nätske. Metskirsidžemm. Rosinaželee pohlalikööriga.

Raske, räntsakas, ronitaimena keele ümber väänduv. Ei ta ei tekita eksalteeritud kilkeid ega sunni monoklit kohendades ajama kunstiteadlasejuttu. Aga samas on selle lihtsas, ent jämejõulises võlus midagi, mis sunnib ütlema "ÜBER!" No kui mitte miski muu, siis see, millise meisterlikkusega on õnnestunud ära peita tank ... ehk siis 16,5 %vol kolakas ... teate mis, see tekitab respekti ja uvažuhhat ja ülelüldse lugupidamist!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment