Thursday, September 12, 2019

Yorkshire Stingo


Yorkshire Stingo (Samuel Smith, UK) pdl 0,55 l. alc 8,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Strong Ale - English" ja hinnang 95 punkti!! Untappd ütleb: "Strong Ale - English" ja 3,84 punkti.

Tootjainfo: "Some of the oak casks at Samuel Smith’s date back more than a century with the individual oak staves being replaced by the Old Brewery coopers over the years. Gradually the casks soak in more & more of the character of the ale fermented in stone Yorkshire squares. Yorkshire Stingo is aged for at least a year, matured in these well-used oak casks in the brewery’s underground cellars deriving fruit, raisin, treacle toffee, Christmas pudding and slight oaky flavours, before being further naturally conditioned in bottle."

Kopsakam reljeefkirjadega pudel, kuldne fooliumkael ja vaadilik sildikujundus. Kollane vaht täidab pool klaasi ja püsib vägagi kaua. Õlle värvus - kirkalt punakas kuldpruun. Aroom on magusakas, karamelline, puidune, täidlane ja šerrit ning porveini meenutav.

Esmamekk on keskmisest kriips raskema kehaga ja mõrkjas-magusakas. Keskmaitse muutub maitsetäidlasemaks, iiriskomi, röstitud ploomide, kuivatatud pihlakate, karamelliseerunud puuviljaleivase jõuluse segune. Lõppmaitse on puidune, mõrkjas. parkunud ja parkiv, veidi metalne, vaskse uhmri ja kuumutatud kastanite taoline. Järelmekk muutub alguses pehmemaks, kuivatatud virsikute taoliseks, kuid siis omandab ootamatult jõulise šerritaolise ... isegi tiba ehk häirivalt tugevalt alkoholiselt jõulise noodi ... kuid siis jälle see taandub kuhugi kakao ja koorevenise meeldivasse vinesse.

Keskmisest veidi raskema kehaga, tugevalt karboniseerunud paletiga, mõrkjas-magusakas-mõrkjas-hapukas-magusakas-vürtsikas-magusakas-hapuka buketiga ÜBERTASEME rüübe! Liigagi kergelt joodav, lummavalt maitseküllane, väärikas ja vanamoeline, õlu kui meenutus aadellikest hiilgustest, kui ei veiderdatud moodsate viguritega, vaid lasti mängida ajal ja oskustel.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment