Friday, August 20, 2021

Rhinoceros

Rhinoceros (Kotkas, Eesti) pdl 0,5 l. alc 7,0 %vol.

Tootjainfo: "APA
Koostis: linnased: odralinnased ja ninasarviku pisarad. Humal: Sitra, Cascade, Ekuanot
IBU 40"

Keskmist kasvu pudel, tehniline silt. Kollakas vaht täidab 2/3 klaasist ja püsib mõõdukalt. Õlle värvus - kirkalt punakas-pruunakas. Aroom - mõrkjas, karamelline, hapukas, rauarohke.

Esmamekk on keskmise kehaga ja mõrkjas-magusakas. Keskmaitse - karamelline, pihlakane, rauarohke, kuivatatud maasikate ja kibuvitsa segune. Lõppmaitse - alkohol hakkab tunda andma, misselle kraadi juures on miinus, kuid samas see alkohol toimib mõnusa maitsetugevdajana õrnalt kohvise ja pihlakaveinise maitsepildi esiletoomiseks. Järelmekk - veidi pärmine, puidune, soe ja murakate ja pihlaka ning kuivatatud õunte ristsugutis.

Keskmisest veidi raskema kehaga, tugevalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, mõrkjas-magusakas-mõrkjas-hapukas-vürtsikas-mõrkjas-hapukas-magusaka buketiga ÜBERtaseme rüübe. Tõsi küll, APA'st kui stiilist on see nüüd küll vasakule viltu, jäädes kuhugi imperial amber ale ja noore odraveini vahele. Vat kui siia sama retseptiga kaks kraadi kangust juurde keevitada, siis saaks sellise umbemaitsva lauluerguti, et vähe poleks :)
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment