Friday, August 6, 2021

Th. König Zwickl

Th. König Zwickl (Köni, Saksa). pdl 0,33 l. alc 5,3 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Zwickelbier / Kellerbier / Landbier" ja hinnag 28 punkti. Untappd ütleb: "Kellerbier / Zwickelbier" ja 3,34

Tootjainfo: "Inspired by traditional brewing knowledge that Theodor König gathered on his travels, we brew this full-bodied, tasty cellar beer. Noble aromatic hops, special caramel malts and a long, cool ripening process make our amber-colored Zwickl a fine, mild, natural beer specialty."

Väike matsakas pudel, tehniline ent soliidne sildikujundus. Kollane tihe vaht täidab üle poole klaasist ja püsib kaua. Õlle värvus - pisut uduselt kuldoranž. Aroom on selgelt ja lihtsalt odrakaraskine.

Esmamekk on keskmise kehaga ja magus-mõrkjas. Keskmaitse - kreemika suutunnetusega ja linnaseline, mõrkjas veidi pähkline. Lõppmaitse muutub hapukamaks ja kui jätta kõrvale kreemine tihedus, siis meenutab lihtsat märtsenit. Järelmekk annab hea saksa humalate vürtsika ärksuse.

Keskmisest kriipsu raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kreemika paletiga, magus-mõrkjas-magusakas-hapukas-mõrkjas-vürtsika buketiga VÄGA hea taseme rüübe. Kvaliteetne ja linnaseline saksa laagerõlle esindaja, mida meil siin just väga tihti ei kohta.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment