Monday, May 2, 2022

Āķis Lūpā (vist?)

Āķis Lūpā (vist?) (Indie Jānis, Läti) prk 0,5 l. alc 4,8 %vol.

Vana Gambrinuseni jõudis purk, mis oli toodu läti korporantide poolt, õlu ise olla pruulitud nende aastapäeva jaoks. Kuna vaevalt et on tegu omaette pruulisega, siis pigem on tegu Āķis Lūpā nimelise õllega (tootja ja kanguse põhjal tuletatud), millele on lihtsalt uus silt peale pandud.

Ratebeeri liigimääralus: "Pale Lager - American" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "Lager - Pale" ja 3,39 punkti

Keskmist kasvu purk, sildil korporandilaev. Kollakas vaht täidab pool klaasist, kuid see pole püsiv. Õlle värvus - hämuselt punakas. Aroom on hapukas-magusakas, hibiskuse, kibuvitsamarjade ja meevaha segune.

Esmamekk on keskmisest veidi kergema kehaga ja mõrkjas-hapukas. Keskmaitse - mõrkjas-magus, pärmine ja leivane. Lõppmaitse - rauarohke, koduõllelik, kaljane. Järelmekk - mõrkjas-magus, kanarbikune ja taaskord leivane.

Keskmise kehaga, vähekarboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, mõrkjas-hapukas-mõrkjas-magusa buketiga HEA taseme rüübe. Vana Gambrinus pole enam kindel, kas see on ikka see algselt pimesi oletatud "pale lager" õlu, klaasis oleks pigem nagu amber ale ... kuigi pärmine-koduõllene olek ei lase hinnangus ka kindel olla.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment