Tuesday, May 31, 2022

Federico II Extra

Federico II Extra (Birra Flea, Itaalia) pdl 0,33 l. alc 6,6 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IPA" ja hinnang 24 punkti. Untappd ütleb: "IPA - American" ja 3,49 punkti.

Tootjainfo: "Pure malt ale, brewed with 100% barley malt. Federico II Extra has a defined bitterness and a herbaceous aftertaste due to the use of selected hops and dry hopping. Its head is thick, creamy and adherent. unfiltered, unpasteurized, topfermented and second fermentation in the bottle
IBU 50"

Efektne masajas reljeefkirjadega pudel, samamoodi efektne kaheosaline sildikujundus. Kollaka varjundiga vaht täidab veidi üle poole klaasist ja püsib üsna kenasti. Õlle värvus - teralise hõljumiga täiskuldne. Aroom on magus-mõrkjas, kommisuhkrune, ürdine ja heinane.

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja atsakalt magus-hapukas. Keskmaitse - ürdiselt hapu ja magus, veidi röstine-suitsune (???? IPA puhul ???) Lõppmaitse - kõrvetatud puidu ja ülekaramelliseerunud suhkru magus-mõru. Järelmekk - magus-hapukas ja väsinud heinane mõrkjus koos vähese vürtsika järelmiga.

Keskmisest raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja sametise paletiga, magus-hapukas-magus-mõrkjas-magus-mõru-magus-vürtsika buketiga nii ja naa rüübe. Kui selle asja stiiliks oleks "belgia IPA", siis noogutaks arusaadavalt nii jõhkra karamellise magusa ja vana-väsinud humaluse peale. Kuid ega ka siis ta oleks lihtsalt korralik belgiapärane joogiõlu, mitte aga IPAna veenev
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment