Thursday, May 5, 2022

Heil Apparent

Heil Apparent (Licinghole Creek, USA) prk 0,44 l. alc 11,7 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Stout - Imperial Flavored / Pastry" ja hinnang 97 puntki!! Untappd ütleb: "Stout - Imperial / Double" ja 3,91

Tootjainfo: "Heir Apparent is an Imperial Stout with a complex caramel soul tempered by a chocolate & roasty undertone. Sweeter in style than Russian Imperial Stouts at only 60 IBUs, but balanced by the heat of fresh Mexican Peppers, Vanilla, and Cocoa Nibs. The Heir Apparent is ambitiously biding his time until he comes to power. His time will come.
IBU 60"

Keskmist kasvu purk, sildil linnuke ja ussike :) Kollane vaht täidab kolmandiku klaasist ja püsib päris korralikult. Õlle värvus - kirkalt mustjaspunane. 

Aroom on äratuntavalt ja iseloomulikult tolmune, st tšillitolmue. See vürtstolm laotub kenale šokolaadisele pinnasele, millele on ka lehtpuutuhka puistatud.

Esmamekk on raske ja õlise kehaga, algne šokolaadine magusus hakkab üsna algusest peale koguma ka vürtsiterakesi. Keskmaitse - hapukas-magus ploomimägi koos väikese tšillise laavamütsikesekesega ja mõne allanõrguva mustikaojaga. Lõppmaitse - tšillisoojus sulatab šokolaadis sisse väikeseid augukesi ja täidab selle ploomide, mustikate ja rosinatega. Järelmekk näitab korraks metalset palet, süües seni rammusana mõjunud keha õhemaks, kuid lõpetab ikkagi kena tšillišokolaadiga.

Raske kehaga, vähekarboniseerunud ja õlise paletiga, magus-vürtsikas-mõrkjas-vürtsikas-magus-vürtsika buketiga Ülevõllikas. Sihuke leebe ülevõllikas, mis paneb küll tunnustavalt noogutama, kuid aplausi siiski esile ei kutsu ... või noh ... ilmselt oli asi ka ülikõrgetes ootustes kirjelduse lugemise järel :)
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment