Friday, May 20, 2022

Citra California Lager

Citra California Lager (Pyynikin, Soome) prk 0,5 l. alc 5,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "California Common / Steam Beer" ja hinnang 28 punkti. Untappd ütleb: "California Common" ja hinnang 3,24 punkti.

Tootjainfo: "Bottom fermented steam American lager.Lemonish taste with slight bitterness.Light & golden in colour. Nice bodied.
IBU 25"

Keskmist kasvu purk, silmatorkav soojades toonides sildikujundus. Erkvalge vaht täidab üle pool klaasist ja püsib väga kaua. Õlle värvus - kirkalt kollane. Aroom on vääääga leebe ja kuidagi köögiviljane ... värskeltriivitud kaalikas ehk?

Esmamekk  on keskmise kehaga ja magusakas-hapukas. Keskmaitse muutub veidi kreemisemaks oma tekstuurilt, aga ühtlasi ka mõrkjamaks ja pärmiseks. Lõppmaitses on taas see kaalikane köögiviljasus, nüüd koos väikese vürtsika nüansiga, mis on kaalikale tänu sinepisugulusele täiesti olemas. Järelmekk on hapukas-mõrkjas ja tuhm.

Keskmise kehaga, keskmise karboniseerumisega, keskmiselt mittemidagiütlev jook. Hea ta pole, halb otse ka mitte. California commoniga ... noh ütleme et vähene puutumus tal ju on tekstuuri mõttes. Aga taevas halasta, miks peaks selle õlle juurde teist korda tagasi tulema?
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment