Thursday, May 5, 2022

Hõbemik

Hõbemik (Viljandi Vaadimees, Eesti) prk 0,44 l. alc 4,0 %vo. Ratebeer veel ei tunne seda jooki. Untappd ütleb: "IPA - Session" ja hinnang pole välja kujunenud

Tootjainfo: "Pikutas Vaadimees põllul päikese käes
Noh, ja siis pani ta selle päikese vaati
Nüüd saab hommikuni päikest võtta
IBU 40"

Keskmist kasvu purk, sildil muruhabe. Erkvalge vaht täidab üle poole klaasist ja püsib päris kenasti. Õlle värvus - kirkalt kollane. Aroom on leebelt mõrkjas ja murune, meenutades ühtlasi miskipärast ka korkpuidust korgi lõhna.

Esmamekk on kerge kehaga ja mõru. Keskmaitse - mõru ja magusakas, vähese toore teravilja mekiga. Lõppmaitse - veidi hapukam, mõrudus hakkab aga juba ületama kibeduse rajajoont. Järelmekis see kibedus aga veidi taandub, tasakaalustajana tuleb mängu linnaselist-sepikulist magusamat nooti.

Kergepoolse kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, mõru-magusakas-mõru-hapukas-kibekas-mõru-magusa buketiga Hea tasandi rüübe. Oma praguses verivärskuses on see jook pisut tasakaalust väljas, kuid mõne nädalaga kaob ilmselt praegune pealepressiv mõrudus ning tulemus saab olema kõrgemini hinnatav. Aga eks session IPA'd kipuvadki väga kergelt tasakaalust välja libisema.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment