Monday, May 9, 2022

Birchy

Birchy (Põhjala, Eesti) prk 0,44 l. alc 7,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IIPA DIPA - Imperial / Double Hazy (NEIPA)" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "IPA - Imperial / Double New England / Hazy" ja hinnang 3,94 punkti.

Tootjainfo: "A juicy DIPA brewed with toasted birch bark and hopped with Vista and Mosaic BBC.
IBU 30"

Keskmist kasvu purk, sildikujundus nimevääriline! Kreemikat karva vaht täidab pool klaasist ja püsib mõõdukalt, haakudes samas ka klaasiseintele. Õlle värvus - hämuselt-mudruselt segumahla taoline. 

Aroom .... vaata võta sa nüüd kinni, kas see on eneseveenmise tulemus või mitte ... aga no täiesti saekaatrilik värske puidu lõhn! Jah, siin on ka humalakirvendust, kuid puit on siiski dominant.

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja magus-mõrkjas. Keskmaitse - mehuliku tekstuuriga ja hapukas-magus, humalahammustus kogub vaikselt hoogu. Lõppmaitse - vürtsikas-magus, puidune ja kuivalt keelekülgi survestav. Järelmekk - mõru-magus, veidi isegi läilasse külge kanduv, ehkki puidune mõrkjus annab oma parima, et seda ohjes hoida.

Keskmisest raskema kehaga, tugevalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, magus-mõrkjas-magus-hapukas-vürtsikas-mõrkjas-vürtsikas-magusa buketiga ÜBERtaseme rüübe. Lõhn on täpselt see, mida ühelt kasetohu-õllelt ootaks, maitse kaldub aga liialt magusasse-mehulikku külge, mis selle va kasenüansi pea täielikult maha surub
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment