Monday, September 5, 2022

Aker

Aker (Naparbier, Hispaania) prk 0,33 l. alc 6,0 %vol. Ratebeeri mäletab eelmist, 6,7%vol versiooni, ütleb : "IPA" ja hinnang 89 punkti.

Untappd tunneb nüüd juba uuemat varianti, ütleb: "IPA - American" ja 3,71 punktiTootjainfo: "New 2020 modern//Hazy west coast version NOW available Mosaic, Amarillo"

Väike purk, sildil keegi müstiline/sarviline tegelane. Erkvalge vaht täidab üle poole klaasist ja püsib väga kaua. Õlle värvus - vähese hõljumiga kollane. Aroom on mõnusalt humalavaigune ja mõrkjas.

Esmamekk on keskmisest veidi raskema kehaga ja mõru-magusakas. Keskmaitse - mõru, veidi isegi kirbe, korraliku humalahammustusega. Lõppmaitse - karmiltmõru, aga samas ka karamelline, vaigune ja mesilasvahane. Järelmekk - karm, pisut kuivapoolne, mõru, vaigune, puidune, seedermänni ja raudrohu ristandina mõjuv ... see oleks üks väga mõjus ja vägev ristand, kas te ei arva? :D

Raskepoolse kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, mõru-magusakas-mõru-hapukas-vürtsikas-mõru-vürtsikas-magus-mõru buketiga Megataseme rüübe. Õnneks on pruulmeistrite katse teha westkõusterist mingit moodsat hägu-versiooni ebaõnnestunud ja välja tuli ikka üks tubli ja atsakas westkõuster!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment