Wednesday, September 14, 2022

Twist

Twist (Clock, Tšehhi) prk 0,5 l. alc 4,5%vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IPA - Red" ja hinnang 93 punkti. Untappd ütleb: "IPA - Red" ja 3,75

Tootjainfo (guugeltõlke kaudu): "Reddish color, lower dense foam. Refreshing aroma of citrus fruits and tropical fruits. Medium full malt body, more fermented with a lower cut. Starring American Citra and Centennial hops used both in the hop industry and for dry-hopping. The bitterness is higher, but balanced, hidden behind the distinct taste of hops.
IBU 60"

Keskmist kasvu purk, sildil multikalik robot. Kollane vaht täidab pool klaasist ja püsib VÄGA kaua, haakudes veidi ka klaasiseintele. Õlle värvus - kirkalt punane. Aroomon maguskas ja õõõõõõrnalt leivane.

Esmamekk on keskmisest veidi raskema kehaga ja mõrkjas-magusakas. Keskmaitse muutub hapumaks, veidi metalseks ja karedaks. Lõppmaitse - mõrkjas-vürtsikas, päris selgelt rukkine/rauane/roostene. Järelmekk - karamelline, mõrkjas, kare, metallämber täis leivapurusi ja rabavett.

Keskmisest mõneti raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuiva paletiga, mõrkjas-magusakas-hapukas-mõrkjas-vürtsikas-mõrkjas-hapukas-vürtsika buketiga Übertaseme rüübe! Kas ta kuulub kategooriasse red/amber eil - jah kindlasti! Kas ta on nüüd veenev IPA'na ...noh nii ja naa. Kuid omamoodi ja harvaesinev liigike on see kraam ikkagi.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment