Friday, September 16, 2022

Monbird

Monbird (Brewski, Rootsi) pdl 0,33 l. alc 6,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IPA - Hazy / New England (NEIPA)" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "IPA - New England / Hazy" ja 3,63 punkti.

Tootjainfo: "A smooth New England style IPA full of ripe tropical flavors, dominated by candied pineapple and plum, with a hint of sweet pear in the aftertaste. Citra, Mosaic and Huell Mellon
IBU 35"

Väike sale purk, sildil ... noh ongi "monbird" ehk lindahv. Valge vaht täidab üle poole klaasist ja püsib ülikaua. Õlle värvus - hämuselt oranžikaskollane.

Aroooom-mu-meie! Põhjamaalase unistus troopikast!! Apelsini-mango-ananassi-veel-krt-teab-mille päikeseline segu!!!

Esmamekk on keskmisest sipakese raskema kehaga ja mõru-magus ning segumahlane. Keskmaitse- mõru-hapukas, mahlane, greibine, pomelo ja kumkvaatide ja viinamarjade segune. Lõppmaitse - mõru, veidi vürtsikas, mõnusa humalahammustusega, hapukas ja jõuline. Järelmekk - magus-mõrkjas, luksuslikult mahlane, kuivapoolne ja karge

Keskmisest nõksa raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ning ühekorraga nii kuivapoolse kui mahlase paletiga, mõru-magus-mõru-hapukas-mõru-vürtsikas-magus-mõrkja buketiga ÜBERTASEME RÜÜBE! Üks väääääga nauditav ja isegi veidi karmipoolne NEIPA, mida poleks üldse patt ka kohe õige mitu klaasitäitõhtu jooksul võtta.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment