Sunday, September 18, 2022

Fizzy Bee

Fizzy Bee (Vaat, Eesti) prk 0,44 l. alc 4,8 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Mead" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "Mead - Melomel" ja 3,12

Tootjainfo: "This light and refreshing Melomel is brewed with organic Estonian honey and a little mango. It is fermented with white wine yeast from the Vinho Verde region of Portugal"

Keskmist kasvu purk, sildikujundus kärjelik. Pöidlapaksune valge vahukiht kaob hetketega. Joogi värvus - kahkjalt valkjas-kollakas. Aroomon hapu ja veidi käärivalt sõstrane, mõdu komponent on siin suhteliselt vähene.

Esmamekk on kerge ja hapukas. Keskmaitse - ülimalt kuiv, nüüd juba selgelt mõdulik, veidi rabarberine. Lõppmaitse - kõrbekuiv ja magusakas. Järelmekk - hapukas ning vähese mõrkja fooniga.

Kerge kehaga, vähekarboniseerunud ja ülikuiva paletiga, hapukas-magusakas-hapukas-mõrkja buketiga Hea taseme rüübe. Kas ta on veenev mõduna - jah, selle session mõdu versioonis. Parim omadus selle joogi juures on absoluutne kuivus. Suurim küsitavus - mango??? Kas veinipärmi kasutamine nüüd midagi juurde andis, ei oska öelda, võimalik et selle kääriva-marjase lõhna. Igatahes selle koja esimese mõduna pole paha mitte.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment