Friday, December 9, 2022

Abensberger Dunkel

Abensberger Dunkel (Kuchlbauer, Saksamaa) pdl 0,5 l. alc 5,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Dark Lager - Dunkel / Tmavý" ja hinnang 43 punkti. Untappd ütleb: "Lager - Munich Dunkel" ja 3,44 punkti.

Tootjainfo (guugeltõlke kaudu): "The full-bodied, malty-aromatic pleasure for friends of dark beers. A Bavarian speciality, brewed according to old recipes with specially roasted, dark malts according to the Bavarian Purity Law."

Keskmist kasvu pudel, tumedates toonides klassikaline õllesilt, kujutamasmingit vana hoonet. Pruun vaht täidab 2/3 klaasist ja püsib mõõdukalt. Õlle värvus - kirkalt tumepunane. Aroom - kotitäis leivakuivikuid!

Esmamekk on keskmisest veidi kergema kehaga ja hapukas. Keskmaitse - magus-hapukas, leivane, sepikune ja veidi kaljane. Lõppmaitse - kodune leivakali, kusjuures see leib on eelnevalt röstitud. Järelmekk - magus-mõrkjas, õrna vürtsika säraga, mis ajapikku kasvab korralikuks õhetuseks.

Keskmisest näka-nõka kergema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, hapukas-magus-hapukas-magus-mõrkjas-vürtsika buketiga HEA taseme rüübe. Üsna lihtne ja tüübiline dunkel, mis toidu kõrvale või pikaks õhtuõlleks sobiks üsna kenasti, kuna ta ei häiri
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment