Monday, December 26, 2022

Must Kuld - Chai Latte

Must Kuld - Chai Latte (Põhjala, Eesti) prk 0,33 l. alc 7,8 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Porter - Flavored" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb "Porter - Other", hinnang 3,27 punkti

Tootjainfo: "A special version of our Must Kuld porter inspired by Chai Lattes and brewed with aromatic spices
IBU 30"

Väike purk, kuld-siiru-viiruline sildikujundus. Tumepruun vahukiht täidab veerandi klaasist ja püsib väga kaua. Õlle värvus - talvise-karukoopa-must.

Aroom - jeeeheee! Sellist uljast päkapikukellukesehelinaselist lõhnalaulu poleks osanud oodata! Vana Gambrinus pole tuttav chai latte nimelise loodusnähtusega, kuid see lõhn kindlasti EI pärine tee ja piima kooslusest, vaid mingist uljast vürtsisegust, millest esimese hooga suudaks nimetada nelki, muskaati ja midagi kuivatatud kirsi sarnast

Esmamekk on keskmise kehaga ja magus-mõrkjas-mänguline. Kekmaitse - rösti hapukas-mõru mängleb mõnusaimal moel kokku hapukas-magusa mustasõstra-aroonia-likööri taolise elevusega.

Lõppmaitse - oi aga miks nüüd tuli kõrvitsamaarinaad kolmanda silma ette? Nelgi, kaneeli ja miski hulluse ajel ebaküdoonia-kohvi-siirupiga.

Järelmekk - tiliseb-kiliseb aisakell, õlu hell, tuju hea! See on jubekolelahe segu kohvist, kakaost ja hõõgveini ootusest!

Mega! Oi pagan kuuuuuuui lahe võiks see kraam olla kuumana, hõõgveini asemel pakutuna! Vürtsporter selle sõna jõuluseimas mõttes!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment