Sunday, December 18, 2022

Dutch Ambassador Blend (Cellar Series)

Dutch Ambassador Blend (Cellar Series) (Põhjala, Eesti) pdl 0,33 l. alc 13,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Stout - Imperial" ja hinnang . Untappd liigimääratlus: "Porter - Imperial / Double" ja hinnanguks 4,27 punkti.

Tootjainfo: "An imperial stout aged in Cognac, Olorosso sherry, and Islay whisky barrels.
IBU 30"

Väike lihtne pudel, mille vahakael annab märku millestki erilisest, teadmine et seda pole siinkandis saada lisab veel täiendavat põnevust. Mustjaspruun vähene vahukirme taanub kiirelt olematusse. Õlle värvus - kinnise musta kingaviski karbi vaade seestpoolt.

Aroom. Nii võiks lõhnata vana kummuti sahtel, kui see oleks täis läbisegi musti ploome ja tumedaid rosinaid koos sinna hulka segatud konjakikommidega. Ehk siis hilispuberteediealise unistus, saada hästipalju magusat koos tilga kärakaga :D

Esmamekk - ohhhhh ja uhhh ... see polegi asfalt ega isegi mitte tõrv, vaid kenasti mõõda keelt libisev ploomi-kirsi-aroonia nalivka! Pimedas talveõhtul koos vanaemaga võetud klaasitäis vanu aegu meenutades.

Keskmaitse - iiiiimeliselt taskaalus mustade suitsuploomide, kuivatatud kirsside, vanade pildialbumite ja kahiseva vinüülplaadi vahel.

Lõppmaitse - konjakivaadile omane metalne siledus, Islay viski suitsune guašisus ja magusa sherri elegantne läikivus moodustavad kokku heleda ja mugava elutoa, mis on parasjagu mattunud pimedusse ja valgustatud küünla ja helgete mälestuste poolt.

Järelmekk - konjakikommid mõrušokolaadi ja pähkliküpsistega ei pruugi olla sinu igapäevases menüüs, kuid kord talveperioodil tuleb ennast neile pühendada, kuulata ära kahekümnekuuendat korda lugu sellest, kuida sinu vanavanemad kohtusid ja naeratada kas küünlaleegile või vanamoelisele pendli ja pommidega seinakellale.

INTERSTELLAARNE JA MEGAGALAKTILINE, hiilgavas tasakaalus, ilma ühegi liialduseta teostatud kolmevaadihoidis. Üks neid kordi, kui tõepoolest tuleb tunnistada, et kolm erinevat vaati pole "liiga palju", vaid kõik need vaadiküljed täiendavad ja täiustavad ükstteist!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment