Thursday, December 22, 2022

Night By the Lake

Night By the Lake (Põhjala / Lervig, Eesti / Norra) pdl 0,375 l. alc 13,3 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Stout - Imperial" ja hinnang 99 punkti!!! Untappd ütleb: "Stout - Imperial / Double" ja 4,4 punkti.

Tootjainfo: "After a summer 2020 weekend in the Norwegian wilderness with Põhjala, we filled imperial stout into a very specific ratio of rum, bourbon, and maple syrup barrels. Over a year later, these barrels have imparted a diversity of flavours and aromas into the beer that go beyond the characteristics of the liquids that they once contained. Best enjoyed outdoors with friends"

Keskmist kasvu pudel vahakaelusega ja põhjamaa-öise sildikujundusega. Pruun vaht täidab ligi pool klaasist ja püsib mõõdukalt. Õlle värvus - tühja.musta.karbi-must.

Aroom. See on luksus perfektsuses. Üks väheseid kordi, kus vahtrasiirupivaadil on TÕEPOOLEST oma roll kanda. Ja see roll on ilus, puit-majalik, väärikas ja tammine. Burbooni magus rosinasus sobib siia nagu jahitrofee jahimaja seinale. Ja rummi metallne-suhkrune alusmaterjal mõjub loomuliuna nagu tulemüha kaminas.

Esmamekk. Rosinajumalus. Rummirosinajumalus melassikuues.

Keskmaitse - jah see on veidi alkoholine, kuid rumm kas teate ongi alkoholine. Eriti kui ta leidub rummikoogis. Koos šokolaadiga ja silmi mõnust kissitõmbava naeratusega, huulte vahel hõbelusikas ja laual kuldäärega tassis kakao.

Lõppmaitse - karamell-burboon-melamell-karambell. Õhtu otsa istud sa selle klaasi taga, limpsad aeg-ajalt keeleotsaga nagu täissöönud kassipoeg koorekirnu kallal, kes suurte ampsudega süüa ei jaksa, aga lahkuda ka ei raatsi.

Järelmekk. Tuleb välja, et vahtrasiirup oskab olla tõepoolest teemaks, kui see on õige siirup, mitte ersats. Ja seda siirupit on piisavalt palju, et võistelda teiste, alkoholi poolt võimestatud naabritega.

TRITSERTSIAALSELT MEGAGALAKTILINE. Jah, seda pole siinkandis saada. Jah, see on võibolla hea, sest ta varjutaks suure osa muudest vaadihoidistest.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment