Monday, December 12, 2022

Aloysius

Aloysius (Kuchlbauer, Saksamaa) pdl 0,5 l. alc 7,2 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Weissbier - Weizenbock" ja hinnang 71 punkti. Untappd ütleb: "Bock - Weizenbock" ja 3,56 punkti.

Tootjainfo (guugeltõlke kaudu): "Specially brewed, dark yeast wheat beer Bock, full-bodied and tasty in taste, with real bottle fermentation. Brewed according to the Bavarian Purity Law."

Keskmist kasvu pudel, helesinisel foonil kentsakas tiivuline tegelane. Pruunakas vaht täidab 3/4 klaasist, kuid pole kuigi püsiv. Õlle värvus - tuhmilt pruun.

Aroom on üllatavalt banaanine - üllatavalt selle tõttu, et enamasti dunkelweizenid kipuvad röstiga seda banaani varjutama. Ilmselt bockile omaselt suurem hulk linnaseid tagas banaani-efekti säilumise. Ehk siis - banaani-viljakohv.

Esmamekk on magus, tihke ja banaanikeeksine. Keskmaitse - banaanikeeks ja viljakohvi. Lõppmaitse muutub hapumaks ja veidi jahuseks, meenutades röstkastaneid. Järelmekk - magus-mõrkjas, pähkline, karamelline, röstbanaanine.

Raske kehaga, vähekarboniseerunud ja sametise paletiga, magus-mõrkjas-magus-hapukas-magus-mõrkjas-magusa buketiga Väga hea taseme rüübe. DunkelWeizenBock - jah ta on seda kogu oma aususes ja eheduses (korged stiilpunktid), aga oma lameda ja magusa olekuga ei kuulu õllede hulka, millega tahaks pikka õhtut veeta
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment