Saturday, December 3, 2022

Horny Devil

Horny Devil (AleSmith, US). prk 0,330 l. alc 10,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Belgian Ale - Strong Pale" ja hinnang 94 punkti! Untappd ütleb: "Belgian Strong Golden Ale" ja 3,84 punkti.

Tootjianfo: "Horny Devil is our interpretation of a Belgian-style Golden Ale. Brewed with authentic Belgian ingredients including candi sugar and a Trappist yeast strain, its fruity and spicy aromas include notes of orange, banana, and peppercorns. Coriander seeds add refreshing citrus notes which meld seamlessly with the beer’s delicate malt. Horny Devil finishes with a lively carbonation and a refreshingly dry finish.
IBU 25"

Väike lihtne pudel, lihtne punane ja pisut sarviline sildikujundus. Pöidlapaksune valge vahukiht püsib üsna korralikult. Õlle värvus - vähese hõljumiga kollane. Aroom on kuldne ja meeldivalt belgiapärane, apelsinikoore, koriandri, kommisuhkru ja kuivatatud virsikute teemaline.

Esmamekk on keskmisest veidi raskema kehaga ja magus-mõrkjas-vürtsikas ning veidi keeleotsal sillerdav.

Keskmaitse - koriandri raskepärased eeterlikud noodid puhuvad ninaföödil mõnusalt undavalt marsiviisi.

Lõppmaitse - vürtsikas-muskaadine-koriandrine-kardemonine ja heledate vähekuivatatud viigimarjade küllane raadiohääl kõrvaltoast.

Järelmekk - magus-vürtsikas mandariinikoorte, mandlilaastude ja karamellsuhrkuga keedetud sukaad, vallooni talurahvatarkuse kehastus.

Lihtsate asjade võlu, ütleks selle peale. Belgiapärane õlu selle parimas ja puhtaimas mõttes. Vähe on õllemaailmas geograafilisi nurki, mis on end NNNIIIII selgeks suutnud meisterdada, et miljonid õllenohikud juba lõhnast peale ütlevad - jaaaaaaaaaaa, seda kraami ma tean küll! Ja kui see suhteliselt lihtne, aga samas ikkagi külluslik värk on tehtud ilma (jällegi tüüpiliste, aga ikkagi) vigadeta tehtud, siis lööd sabaga lupsu ja oled õnnelik!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment