Monday, December 19, 2022

Barrely Winter

Barrely Winter (Põhjala, Eesti) pdl 0,33 l. alc 12,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Strong Ale - American" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd liigimääratlus: "Porter - Baltic" ja hinnanguks 3,9 punkti.

Tootjainfo: "A blend of Baltic Porter aged in Cognac barrels for 600 days and a Barley Wine aged in in maple syrup barrels for 500 days. Made in collaboration between KIHOSKH and Põhjala
IBU 30"

Väike lihtne pudel, mille vahakael annab märku millestki erilisest, teadmine et seda pole siinkandis saada lisab veel täiendavat põnevust. Ja mõelge nende päevade peale, mille summaks on 1100!!!

Vahtu sisuliselt ei tekigi. Õlle värvus - korstnalõõri sisevaade.

Aroom. Neljakorruseline pööning. Iga korrus täis eri aegade ja kihistute kola. Mälestusi, väikesi aardeid, unustatud emotsioone, vaidlusi ja vallatusi. Magus-raske-täidlane-metalline.

Esmamekk - raskepoolne ja rauarohke. Vana reisikohver, ristatud mõõgad ja kunagine uljus.

Keskmaitse - magus ja puidune. Hiigelsuured kaubalaevad, täis kaugeid puuvilju ja kalleid vürtse, rummivaate ja rosinaid.

Lõppmaitse - vaniljene ja mõrušokolaadine. Nende nimel käidi kõigepealt ühest maailmanurgast toomas mett, vaha ja karusnahku, et siis teisalt tuua tumedaid täidlusi.

Järelmekk. Portvein ja kallid kleidid, pärlid ja edevuskaubad. See lõhnab tülide, armumiste ja lahutuste järele.

VAPUSTAVALT VAADIKEELNE BALLAAD. 600 päeva ja 500 päeva. Mõtelge! See tekitab aukartust. Ja meisterlikkus kokkumõõtmisel ning parajuse äratundmisel
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment