Thursday, November 9, 2023

Anderson's Phat Fil (2023-)

Phat Fil (Anderson's, Eesti) pdl 0,33 l. alc 6,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IPA - Black / Brown / Cascadian Dark", hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "IPA - Black / Cascadian Dark Ale" ja 3,88 punkti.

Tootjainfo: "Brewed in honor of our good friend FatPhil. Black and hoppy with Motueka, Centennial and Simcoe hops." Pruun vaht täidab 2/3 klaasist ja püsib väga kaua. Õlle värvus - tin-ton-tün-must.

Aroomis on vänge kombinatsioon röstist ja kergelt uriinistest humalates. Enamik humalahulludest noogutavad selle peale tunnustavalt, enamik normaalsid inimesi tõmbavad nina eemale :)

Esmamekk on keskmise kehaga ja mõru-hapukas ning röstine. Keskmaitse - vänge ja veidi keeltväänav rösti üledoos, kandudes kõrbemise vängesse otsa. Lõppmaitse - linnasemagusus ilmub kena pehme padjana senise kõrbenud leivakooriku ja kirsipuutuha alla. Järelmekk - mõru-vönge-vänge-morjendavalt karm ja keelepära kuivatatv

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, mõru-hapukas-mõru-magusakas-mõru-hapuka buketiga ÜLEVOLLIKAS. Must IPA on vägev ja rohmakas nähtus ning sellena on tegu supertaseme teostusega. Tõsi, seda stiili oskavad fännata väga vähesed ... aga igatahes ükskõikseks ta sind ei jäta!
---
saadaval Gambrinuses
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment