Thursday, November 16, 2023

FrauGruber - Black Veil

Black Veil (FrauGruber, Saksamaa) prk 0,44 l. alc. Ratebeeri liigimääratlus: "Stout - Imperial Flavored / Pastry" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd liigimääratlus: "Stout - Coffee" ja hinnang: "Stout - Coffee" ja hinnang 3,9 punkti.

Tootjainfo: "Imperial Stout with Roasted Hazelnuts & Coffee Ingredients: Barley Malt, Wheat Malt, Oat Malt, Hops, Yeast
Adjuncts: Hazelnut, Coffee"

Keskmist kasvu purk, sildil võib väga hea fantaasia korral ka musta loori näha. Pöidlapaksune mustav vahukiht kaob üsna kiirelt. Õlle värvus - sillaaluse must keset pimedat ööd.

Aroom. Sooolakaramelllllll. Soolapähklid. Soolakaramelli-kaeraküpsis. Hurmav, raske, higine, soolane, pähkline, võikaramelline, loperdavalt lohmakas ja vaimustavalt vallutav.

Esmamekk pole vastupidi lõhnaloodud muljele elevantjas ja tõrvane, vaid pigem mõõdukalt sametine ja siidine ja nastoikalik. Keskmaitse võtab nüüd siiski rammusamaid toone üles ning kõnetab sind jällegi soola-või-karamelli-pähklikreemi hurmava täidlusega. Järelmekk - toorkakao ja sametkardinad, suur rohelise kupliga põrandalamp ja romantiline valgussõõr selle ümber, valgustades vaid tugitooli, pleedi ja madalat lauakest karahvini ning klaasikesega. Järelmekk lükkab tajupiirid veelgi laiemale, tuues mängu ka mustadest ploomidest ja iiriskommidest laotud rajakese, mida mööda astudes jõuad koorepumatini ja kohvikonjakikirsikompotini.

GIGATRÄNATÜNDER! Kuidas iganes pole pruulikunstnikud seda taiest ka valmistanud, kasutades kasvõi dopinguid ja keelatud võtteid, aga tulemus on lajatavalt võimas!
---
vist on paar tükki veel saadaval
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment