Monday, November 6, 2023

Saku - Kirsi-martsipanimaitseline Tume

Kirsi-martsipanimaitseline Tume (Saku, Eesti). pdl 0,5 l. alc 6,0 %vol. Ratebeer liigimääratlus: "Dark Lager - International / Premium" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "Lager - Dark" ja hinnang 2,78 punkti

Tootjainfo: "Tänavuses Tumeda eripruulis on palju tunda nii kirssi, kui ka martsipani! Kirss annab õllele mahlasust ja martsipan magusust, mis sobivad hästi kokku tumeda õlle röstiste linnaste maitsetega!

Koostisosadvesi, odralinnased, karamelliseeritud odralinnased, glükoosisiirup, lõhna- ja maitseained, kõrvetatud suhkrusiirup, leedrimarja mahla kontsentraat, humalad"

Keskmist kasvu reljeefkirjadega pudel, efektne sildikujundus. Pruun hõre vaht täidab pool klaasist, kuid ei püsi kuigi kaua. Õlle värvus - kirkalt ja efektselt sädelevalt tumepunane. Aroom - ükskõik mille abil nad on selle saavutanud, kuid nina tunneb lubatud mandlit ja kirssi ning noogutab nõustuvalt.

Esmamekk on keskmisest nati raskema kehaga ja üsna jõhkralt magus, kuid see on sihuke kõrvetatud suhkru mõrumagus. Keskmaitse - kirss, rõhuga sõnal kirsikivi, mis tõlkes moondub mandliks. Lõppmaitse - magus-hapukas, kõrvetatud kommisuhkur ja veidi keemilist kirsisiirupit. Järelmekk muutub vesisepoolseks, kuid seda jõhkramalt magusaks, ehkki rösti mõrkjashapu hüppab pükstest välja, üritades seda tasakaalustada.

Ülevõllikas ning seda kahjuks mitte positiivses mõttes. Kõrvetatud mandlimaitse saavutamine (kuidas iganes nad seda ka ei teinud) ei anna välja martsipani. Sellesama martipani imiteerimine röögatu magususe abil ei muuda asja paremaks. Tõsi küll, leedripuu mahla abil kirsi matkimine on nutikas ja enam-vähem töötav mõte, kuigi ma ei tea, miks peaks üks kirsikompott nii jõhkralt magus olema.
---
ei ole saadaval
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment