Saturday, November 25, 2023

Basqueland / Pühaste - Jägala

Jägala (Pühaste, Eesti) prk 0,44 l. alc 6,3 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IPA - Hazy (NEIPA)" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd liigimääratlus: "IPA - New England / Hazy" ja hinnang 3,99 punkti

Toojainfo: "A sublime IPA created in collaboration with Eero, master brewer from the Pühaste brewery. It stands out for a notable aromatic complexity with a cascade of aromas of ripe tropical fruit that unfold, complemented by the citrusy notes of lime and the pleasant minty aroma of the Zappa neomexicanus hops."

Keskmist kasvu purk, mustvalgel linoollõikelisel sildil kivine juga. Valge vaht täidab enamiku klaasist ja on päris püsiv. Õlle värvus - hämuselt kollane. Aroom on väga värskelt ja meeldivalt apelsinine, geibine, selle taga olev seebine-vahane moment ei vähenda seda esmast värskust kuigivõrd.

Esmamekk on keskmisest veidi raskema kehaga ja üsna karmilt mõru-hapukas. Keskmaitse muutub magusamaks, taaskord veidi seebisemaks, kuid see on ilus greibiseep :) Lõppmaitse - hapukas-magus, natukese kummaliselt ja õliselt läilasesse poolde kaldu, justkui sööks liiga kauaks seisma jäänud konserv-virsikuid. Järelmekk aga avab oma vürtsikama tšakra ja toob üldpilti sisse taas värskust ja kirkust.

Keskmisest mõneti raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, mõru-hapukas-magusakas-hapukas-magusa-mõrkjas-vürtsika buketiga VÄGA HEA taseme rüübe. Korralik mahlane NEIPA, mille humalahammustus on veidi väsinud, kuid siiski olemas
---
ei ole saadaval
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment