Saturday, July 20, 2013

Broeder Jacob Double Espresso

Broeder Jacob Double Espresso (Broeder Jacob Bvba). pdl 0,75 l. alc 7,7%. liigimääratlus:hmm, ühe
järgi on ta stout, teise järgi Belgia kange tume eil ... noh kaeme perra. (järelmärkus - inglise mõõtkavas on ta pigem kohvistoudiks kvalifitseeruv, belgia omas aga pigem dubbel)

Klaasile maalitud vilistava munkvenna pilt ja viisijupike jätavad üsna hea ja modernse mulje. Tumekreemikas vaht täidab alul 90% klaasist, muutudes aegamisi suuremulliseks, kuid jäädes kenasti püsima. Õlle värvus - soe udune oranžikaspruun. Aroomis domineerivad värskelt röstitud kohvioad, millele lisandub mingi ... hmmm ... nagu konjakine lõhn?

Esmamekk on tihe ja tugevalt magusalt kohvine. Keskmaitse muutub veelgi intensiivsemaks, tõepoolest nagu topeltkohv konjakiga. Lõppmaitse annab aga väga korraliku maitsesuraka keelenäsadele, see on biskviidine, rummine, rosinate ja vanilje maigune. Järelmekk hääbub tasapisi veini ja kohvi seguseks soojaks mälestuseks, mille saatel oleks neetult hea verandal tugitoolis lesiskleda, pilk pööratud möödunud päevadele.

Keskmisest tihedama kehaga, kleepja paletiga, mõrkjas-magusa-hapuka buketiga väga nauditav rüübe. Soovitav digestiiviks ja tarbimiseks kas üksi või väga diskreetses ja vaikses seltskonnas ... seesinane klaasike soodustab mõtiskelu.
-----------
pilt siit

No comments:

Post a Comment