Saturday, July 6, 2013

Raven

Raven (Thornbridge). pdl 0.5 l. alc 6,6%. liigimääratlus: must IPA. Äärmiselt kõrgelt hinnatud kraam - 98 ratebeer ja 90 beeradvocate järgi.

Tootjainfo: "Renamed as Wild Raven in 2013 due to another beer going by the name "Raven" elsewhere
The recipe for the brew came from James Kemp, who joined the team a few months ago. Previously crowned the New Zealand Home Brewing Champion in 2008 and winner of a Liberty Award, Kemp used Maris Otter, Black Patent and Chocolate malt along with Nelson Sauvin, Centennial and Sorachi hops.
The beer, called Raven, has bitterness and hop character and plenty of malt flavours to give it complexity.
James moved on to Buxton brewery and is now a freelance brewer"

Thornbridge klassikaline stilistika. Hallikas vaht täidab 2/3 klaasist ja on väga püsiv. Õlle värvus - tume mahagonpunane. Aroom - raskelt humalane, murune ja vürtsikas, siina aimduks nagu eukalüptiõli ja sooja mulda.

Esmamekk on keskmise raskusega ja mõrkjas-vürtsikas. Kesmaitse muutub puuviljaseks ja vaiguseks, siin tunned üleküpsenud nektariine ja suira, eukalüpti ja sidrunheina. Lõppmaitses tugevneb greibi ja veidike ananassi mõrkjasmagusust ning tugevalt vürtsikat, lausa koriandrilikku humalat. Järelmekk pole kuigi raske, aga püsib pikalt ja vürtsikalt keelekülgedel.

Keskmisest veidi kergema kehaga, õrnalt kleepja paletiga, mõrkjas-vürtsika-hapuka buketiga väga maitsekas, kuid üllatavalt kergelt joodav rüübe. Toidusoovituseks pakuks midagi soolakat ja vürtsikat, nt noaotsatäis Gorgonzola juustu.

-----------
pilt siit

No comments:

Post a Comment