Monday, July 29, 2013

St.Feuillien Blond

St.Feuillien Blond. pdl 0,33 l. alc 7,5 % Liigimääratlus: belgia kange hele eil. 90 punkti ratebeeris ja 87 beeradvocate järgi!

Tootjainfo: "Sel heledal eili on sügavkuldne värv ja kohev vaht. Tugevas aroomis on tunda eksimatud aromaatse humala ja puuviljased (tsitruse) noodid mis tulenevad vürtsidest. Maitses on tugev ent eristatav humalamõrudus ja tugev linnasemaitse. Üldine mõju jääb siiski kergelt kuivaks ja humalaseks."

Väike matsakas pudelike elegantse heleda etiketiga. Helevalge vaht täidab alguses 100% kannust. Vaht muutub kiirelt suuremulliliseks, kuid püsib. Õlle värvus - udune helekuldne. Aroom mõjub rõõmsalt ja optimistlikult - selline soe ja värske nagu päikese käes soojenenud sidrun :)

Esmamekk on keskmise tihedusega ja hapukas-magus. Keskmaitse muutub vürtsikamaks ja murakalikööriseks, siin on kuhjaga heledaid suuri rosinaid ja väheke vahukoort. Lõppmaitses tuleb esile lubatud humalamõrkjus, mis tundub sidrunikoore ja greibimahlasena. Järelmekk on vahvalt värske ja lausa selga sirgeks löövalt elurõõmus, kerge ja lustlik, maitsev ja vallatu.

Keskmise kehaga, veidi õlise paletiga, hapukas-vürtsika-magusa-mõrkja oivalise balansiga ülimalt nauditav rüübe, mis mõjub nagu sõõm päikesevalgust :) Dessertõlleks ehk kergevõitu, kuid praegu ei tahaks küll seda mingi toiduga varjutada.
---------
pilt siit

No comments:

Post a Comment