Wednesday, July 31, 2013

Vasileostrovskoje First IPA

Vasileostrovskoje First IPA (Василеостровское). pdl 0,5 l. alc 5,8 % Liigimääratlus: IPA

Tootjainfo: "First IPA tuli esitlusele 2012.a Suurbritannia /Peterburi/ konsulaadi iga-aastasel Stiili- ja disainiõhtul kui õlu, mis on pruulitud briti traditsioonide järgi inglise humalatega. Seda õlut iseloomustab külluslik merevaigune värv, erk humalane aroom ja meeldiv mõrkjas tasakaalus maitse."

Lihtne pudel ja mereteemaline kenake silt. Valge tihe vaht püsib märkimisväärselt kaua. Õlle värvus - klaar kuldne merevaik. Aroom - väga meeldivalt värskelt humalane.

Esmamekk on kergepoolne ja üllatavalt magusakas. Keskmaitse lisab siia aga mõrkjust, muutes selle IPA kohta ootamatult meeldivaks karameljas-vürtsikaks seguks. Lõppmaitse kaldub juba rohkem greibise mõrkjuse poole, kuid jäädes pigem kuhugi pomelo tasemele. Järelmekk on aga siinjuures kõige suurem üllataja ... sellist vürtsikat õhetust poleks oodanud!

Kergepoolse kehaga, õrnalt kleepja paletiga, magus-mõrkjas-vürtsika buketiga üllatusterohke Piiterlane. Toidusoovituseks pakuks midagi mahedat, ehk mingit pehmemat klassikalist juustu, nt Emmentali.

----------
pilt siit

3 comments:

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  2. Kust seda saab - kas ida pool supermarketikraam või peab otsima?

    ReplyDelete
  3. igast marketist seda ei leia. Pihkvas saab seda Imperiaal-nimelisest kohast.

    ReplyDelete